gazon mooi houden

Gazon

Hoe kan het toch dat het gras bij de buren altijd groener lijkt dan bij jezelf. Nou dat is heel simpel! Waarschijnlijk heeft uw buurman groene vingers maar een gazon mooi houden hoeft niet alleen weggelegd te zijn voor anderen. We helpen te graag op weg om ook uw tuin in vol ornaat te laten stralen.

Kijk eerst goed naar wat uw gazon nodig heeft.

Heeft u last van mos dan kan het zijn dat de grond te zuur is of last heeft van zuurstof gebrek.

Dit is op te lossen door kalk te strooien en het verticuteren van de grond.
Het verticuteren maakt dat er gaten in de grond worden gemaakt hierbij word het mos verwijderd en zal er gras voor terug groeien dus ook de grasdichtheid word erdoor verbeterd. Hoe dichter het gras begroeid is des te mooier zal het eruit zien.

Heeft uw gras niet de kleur die u graag zou willen maar ziet het er een beetje geel uit dan zou u het kunnen aanpakken door er een meststof toe te voegen.

Hiervoor gebruik je het makkelijkst mest korrels deze kun je bij een tuincentrum kopen in zakken, kijk wel uit met honden want die schijnen de korrels lekker te vinden en ze op te eten.

Voor een optimaal resultaat kun je het gras het beste 3 keer per jaar bemesten. De eerste keer in maart, april omdat het gras hier weer begint met groeien na de winterrust.
Juni, Juli is het tweede moment om de korrels weer toe te voegen dit is om het gazon de zomer maanden goed door te laten komen en ze een boost te geven.
Het derde moment is September, Oktober zodat het mos vorming tegen gaat in de winter.

Maaien van gras is uiteraard in het voorjaar, de zomer en najaar van belang om een mooi strak gazon te houden.  Voor het beste resultaat zou je minimaal 2 keer per week moeten maaien, dit kan natuurlijk ook vaker want gras groeit erg snel in de warme zomer maanden.
Houd hierbij 2,5 centimeter aan als maatstaaf. Je zorgt door regelmatig te maaien voor een goeie dichtheid van het gras. Als het gras te lang word zal het niet genoeg lucht door laten. Let op dat je geen hoopjes gemaaid gras laat liggen want dit kan voor kalen plekken zorgen.

Bevochtig het gras regelmatig.
Als het erg droge maanden zijn spreek het natuurlijk voor zich dat je ervoor zorgt dat het gras toch genoeg vocht krijgt. Sproei in de ochtend en/of avond het gras. Nooit in de volle zon omdat hierdoor juist het gras aangetast kan worden. Het zal daardoor zijn mooie groene kleur verliezen en geel worden door dat het verbrand.